7bergen60

Op 12 juni zou Harry Zevenbergen 60 jaar geworden zijn. Harry was (tussen 2007-2009) de eerste Haagse stadsdichter, hij publiceerde een groot aantal dichtbundels, en de energieke aanjager van vele literaire initiatieven in Den Haag. Denk aan het Haags Dichtersgilde en het radioprogramma Het Woordenrijk op Den Haag FM. Ook was hij een bekend bloemlezer. Hij overleed op 8 maart 2022 aan de gevolgen van de ziekte Alzheimer.

Op 15 juni organiseert het radioprogramma Het Woordenrijk een speciale editie van Het Woordenrijk Live: 7bergen60. Verschillende dichters en muzikanten die belangrijk waren in het leven en werk van Harry Zevenbergen is gevraagd een gedicht van Harry te ‘coveren’. Tijdens het  twee uur durende programma wordt het leven werk van Harry Zevenbergen gevierd.

Het programma 7bergen60 begint om 14 uur in Antiquariaat Colette (Reinkenstraat 45 in Den Haag). Met optredens van o.a.: Gilles Boeuf, Jet Crielaard, Arthur Crucq, Dorpsoudse de Jong, Diann van Faassen, Edwin Fagel, Marko Fehres, Cor Gout, Anne Tjerk Mante, Ricco van Nierop, Julie Scott. Jimmy Tigges en Luther Zevenbergen.

Comments are closed.